For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteValgpulje – flere unge stemmer til kommunalvalgetKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

”Hvor går unges digitale grænser?”

10.03.2025

Nyhed

Demokrati

Levende Menneskerettigheder lancerer med støtte fra Tuborgfondet og i samarbejde med advokatfirmaet Bruun & Hjejle et nyt dilemmaspil, der skal styrke unges forståelse af privatlivets fred og digitale rettigheder.

Indsatsområde

Demokrati

Læs mere om

Levende Menneskerettigheder

Nyt dilemmaspil sætter fokus på privatlivets fred og digitale krænkelser. Spillet bliver tilgængeligt fra den 1. juni 2025 og vil indgå som en del af undervisningen på skoler og ungdomsuddannelser med ambassadører fra Levende Menneskerettigheder.

I en tid, hvor sociale medier og digitale platforme fylder stadig mere i unges liv, vokser behovet for at styrke deres viden om digitale rettigheder og konsekvenserne af krænkende adfærd online. Dilemmaspillet udfordrer eleverne til at tage stilling til realistiske scenarier og reflektere over deres egne handlinger og rettigheder på nettet.

En central del af spillet omhandler, hvordan data indsamles og anvendes af virksomheder, større systemer og stater. Mange unge er ikke klar over, i hvilket omfang deres informationer registreres og bruges, og hvilke rettigheder de har i forhold til privatliv og beskyttelse af personoplysninger.

“Vi oplever, at mange unge mangler konkret viden om, hvad der er lovligt og ulovligt i den digitale verden, og hvilke konsekvenser digitale krænkelser kan have – både juridisk og menneskeligt. Med dette dilemmaspil vil vi gøre undervisningen engagerende og relevant og samtidig give eleverne redskaber til at navigere ansvarligt online,” siger Søren Bech Laursen, sekretariatsleder hos Levende Menneskerettigheder.

Kontakt for yderligere information eller booking af en ambassadør:

Søren Bech Laursen

sbl@levendemenneskerettigheder.dk

Vi oplever, at mange unge mangler konkret viden om, hvad der er lovligt og ulovligt i den digitale verden

Søren Bech LaursenSekretariatsleder, Levende Menneskerettigheder

Advokatfirmaet Bruun & Hjejle bidrager med juridisk ekspertise, så dilemmaspillets cases og problemstillinger afspejler de reelle juridiske udfordringer, som unge kan møde.

“Bruun & Hjejle har en stolt tradition for at støtte initiativer, der styrker og udbreder menneskerettighederne i samfundet. Respekt for og udbredelse af menneskerettigheder er en kerneværdi for os, og digitale rettigheder og privatlivets fred er en naturlig del af dette. Det er ikke en selvfølge, at unges rettigheder respekteres online, og vi ser et stort behov for at klæde dem bedre på til at forstå og navigere i den digitale verden. Derfor er vi også stolte af at bidrage til dette dilemmaspil, der giver eleverne en konkret og engagerende måde at lære om deres rettigheder og ansvar på nettet.” Anna de-Vos Zehngraff, associeret partner, Bruun & Hjejle.

Støtten fra Tuborgfondet betyder, at spillet kan stilles gratis til rådighed for skoler og ungdomsuddannelser.

Undervisningsinstitutioner kan fra juni 2025 booke en ambassadør fra Levende Menneskerettigheder til at facilitere dilemmaspillet som en del af undervisningen.

RELATEREDE NYHEDER

02.10.2019NyhedMino Danmark