Nyt væksthus for musikbranchens unge iværksættere
28.06.2023
Nyhed
Kreative Erhverv
PRESSEMEDDELELSE: Rytmisk Musikkonservatorium skaber med støtte fra Tuborgfondet væksthuset SOUND – en inkubator for kunstnerisk innovation.
Indsatsområde
Kreative Erhverv
Udviklingsmiljø for innovation for studerende
Rytmisk MusikkonservatoriumArbejdsmarkedet for rytmiske musikere er primært freelancebaseret, og særligt unge og nyuddannede har svært ved at etablere sig på arbejdsmarkedet. Der er derfor et stort behov for at finde nye veje og metoder for at støtte i overgangen fra uddannelse til arbejdsliv.
Med støtte fra Tuborgfondet får musikbranchen nu sit eget væksthus og inkubationsmiljø, som det herhjemme kendes fra ingeniørbranchens DTU Skylab og IT-branchens ITU Startup. Målet er, at væksthuset SOUND skal åbne nye kunstneriske og forretningsmæssige muligheder for unge professionelle i musikbranchen.
SOUND etableres hos Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) på Holmen i København, hvor væksthuset tager imod de første unge kunstneriske iværksættere og musik-startups i begyndelsen af 2024.
”SOUND skal understøtte den udvikling, vi allerede ser, hvor musikprofessionelle i stigende grad engagerer sig i deres omverden og i løsninger på tidens store samfundskriser. Indsatsen skal være med til at udvikle og forløse nye muligheder, produkter og indsatser, der skaber værdi for mennesker og samfund, og som samtidig styrker unge musikeres mulighed for at skabe sig et bæredygtigt arbejdsliv,” siger RMC’s rektor Henrik Sveidahl.
Fokus på samarbejde og synergi
Væksthuset vil tilbyde projektmodning og inkubationsforløb, der med fokus på kunstnerisk innovation, partnerskaber, netværk og forretningsudvikling skaber nye muligheder og kreative synergier i musikbranchen – og som forbinder sig til samfundet, til erhvervslivet og til andre kunstområder.
”SOUND giver unge musikere en helt ny mulighed for at arbejde mere innovativt, strategisk og tværfagligt. Samarbejdet og de mulige synergier i SOUND rummer et stort potentiale for den enkeltes personlige musikalske rejse – men vi forventer også, at initiativet vil give unge musikere et bedre og stærkere fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi glæder os til at følge de forandringer SOUND vil skabe”, siger Mathias Findalen, programansvarlig i Tuborgfondet.
SOUND giver unge musikere en helt ny mulighed for at arbejde mere innovativt, strategisk og tværfagligt
Mathias FindalenProgramansvarlig for Demokrati i TuborgfondetSOUND henvender sig til unge kunstneriske iværksættere fra den rytmiske musiks vækstlag i alderen 20-30 år
SOUND skal understøtte den udvikling, vi allerede ser, hvor musikprofessionelle i stigende grad engagerer sig i deres omverden
Henrik SveidahlRektor, Rytmisk MusikkonservatoriumFor yderligere info:
Rektor Henrik Sveidahl, 4188 2517
Programansvarlig Tuborgfondet Mathias Findalen, 6073 4347
Om SOUND
• Treårigt pilotprojekt 2023-2026.
• Henvender sig til unge kunstneriske iværksættere fra den rytmiske musiks vækstlag i alderen 20-30 år, som er på et højt niveau og har ambition om at leve som professionelle kunstnere eller formidlere.
• Tilbyder inkubationsprogram (18 ugers forløb), projektmodning (kort forløb), netværksaktiviteter og et offentligt eventprogram.
• 230-300 unge forventes direkte tilknyttet i løbet af pilotprojektets tre år.
• Placeret i selvstændig bygning på RMC’s campus.
• Tuborgfondet støtter med 4,56 mio. kroner.
Om RMC
• Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) er en højere videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet og tilbyder den højeste uddannelse inden for rytmisk samtidsmusik – et mangefacetteret begreb, som rummer vidtforgrenede udtryksformer og genrer.
• Udover at udbyde uddannelse på højeste niveau bedriver RMC også forskning og udviklingsarbejde inden for konservatoriets kerneområder.
• Konservatoriet medvirker til at fremme musikkulturen i Danmark generelt og agerer som mødested for alle musiklivets aktører.
• Se mere på rmc.dk