Opkommer bygger bro mellem nye musiktalenter og etablerede branchefolk
06.03.2025
Nyhed
Kreative Erhverv
MÅNEDENS DRØMMER: Gustav Boesgaard Falgren på 21 år og Amalie Louise Vestergaaaard-Poulsen på 20 år er to af de unge fra Nordhus, der er er med til at starte det nye projekt Opkommer.

Indsatsområde
Kreative Erhverv
Læs mere om Nordhus
Læs om NordhusNordhus er et kulturhus i Nordhavn drevet af et kollektiv på 30 unge kulturskabere i alderen 18-25 år. Igennem en kombination af live-optræden, live-feedback, og et efterfølgende læringsforløb med erfarne branchefolk, vil Opkommer være et springbræt for unge til at gøre musikken til en levevej.
Hvad er det der gør Opkommer til et unikt projekt?
”Opkommer er unikt, fordi det ikke bare er en almindelig koncertrække – det er en platform for vækstlagsmusikere, der kombinerer liveoptrædener med professionel sparring fra branchefolk.” fortæller Amalie.
Gustav tilføjer hertil, at der “Til hver workshop vil være et skræddersyet hold af branchefolk, der efter hver performance giver konkret og målrettet feedback på alle aspekter af kunstnerens optræden. Vi tror på, at denne kombination af live-optræden og professionel feedback vil give de up coming-kunstnere reel erfaring, som kan hjælpe dem videre til næste skridt i deres karriere. Opkommer skaber en direkte bro mellem nye talenter og etablerede branchefolk.”.
Hvorfor er coaching en vigtig del af jeres projekt?
”Det er bekendt, at musikbranchen er en virkelig svær branche at komme ind i, og mange up coming-kunstnere har svært ved at få en fod indenfor døren og risikerer at brænde ud i forsøget. Realiteten er, at du som kunstner i dag skal have styr på en milliard ting udover at spille musik. Derfor er coaching helt afgørende,” påpeger Amalie.
Gustav understreger, hvordan Opkommer tilbyder værdifuld indsigt til bands i deres rejse mod en bæredygtig karriere “Efter hver workshop vil en kunstner blive udvalgt til et videre læringsforløb med erfarne branchefolk, hvor de vil få indsigt i, hvordan man navigerer rundt i musikbranchen som up coming-artist, både på det personlige niveau og som kunstner.”
Amalie fremhæver: “Vi tror på, at vi med coaching kan gøre en konkret forskel for up coming-musikere i Danmark, ved at give dem konkrete værktøjer til de næste skridt i deres karrierer. Og Opkommer kan på den måde fungere som et springbræt. ”
Hvad har det betydet for jer at være en del af opkommer?
Opkommer er ikke kun en læringsrejse for musikerne, men også for dem selv. Gustav siger: “Opkommer er lige så meget et læringsforløb for os som for musikerne. At have været med fra start af har givet os unikke indsigter og erfaringer inden for projektudvikling, som ellers ikke ville have været mulig.”.
Afslutningsvis tilføjer Amalie: “Vi håber, at Opkommer får lov til at fortsætte i mange år, også når vi ikke skal være på projektet mere, og at det bliver ved med at være en mulighed for udvikling og læring for unge kulturskabere her i Nordhus såvel som for unge musikere.”
I løbet af de næste to år vil der løbende være i alt 6 workshops med temaerne: Hård rock/metal, elektronisk, hiphop/rap, jazz, country samt kvinder og køns-minoriteter.
Hver workshop vil have et skræddersyet hold af branchefolk, der kan rådgive inden for netop denne kategori. Amalie og Gustav kunne løfte sløret for at blandt andet Fallulah og PATINA kommer til at være en del af forløbet.
Opkommer åbner for tilmeldinger i starten af maj 2025. Hold øje med Tuborgfondets og Nordhus’ sociale medier.
