Ny Urban Music School skal få flere unge med i fællesskabet gennem musik
Med støtte fra Tuborgfondet sætter GAME fokus på den urbane musik, så unge i fire store, danske byer får mod og lyst til at gribe mikrofonen, sammensætte beats eller stille sig bag dj-pulten sammen med andre unge. Målet er at styrke unges trivsel og følelse af at høre til i et fællesskab.
Siden 2002 har GAME arbejdet for at skabe sociale forandringer gennem unge-ledet gadeidræt og streetkultur i boligområder overalt i Danmark. Med støtte fra Tuborgfondet bliver der mulighed for at tilbyde unge med noget på hjerte at deltage i musikfællesskaber omkring hiphop, rap, dj’ing og beatproduktion i GAME’s fire asfalterede gadeidrætshuse, GAME Streetmekka, i Aalborg, Esbjerg, København og Viborg.
Rap, beats og dj’ing er nøglen til ungefællesskab
Gennem projekt ’GAME Urban Music School’ er målet at skabe musikalske fællesskaber for unge med afsæt i urbane musikgenrer som hiphop, reggae og elektronisk musik. Her får de unge mulighed for at udvikle deres evner inden for rap, dj’ing og beat produktion sammen med andre unge.
”Det er fantastisk, at vi har modtaget den her bevilling, så endnu flere unge får glæde af de fællesskaber, vi tilbyder her i GAME. GAME Urban Music School skal gøre rap, musikproduktion og gadekultur tilgængeligt for unge mennesker,” forklarer Mikkel Selmar, der er chef for faciliteter i GAME, og understreger, at med musikken følger et vigtigt fællesskab:
”Vi ved, hvor meget det betyder for vores brugere, at de kan komme her og være en del af et fællesskab – hvad enten det er gadeidræt eller streetkulturen, som de interesserer sig for. Udover de musikalske færdigheder, man får med sig i ’GAME Urban Music School’, er der en klar forventning om, at aktiviteterne på sigt vil styrke deltagernes sociale relationer, trivsel og følelse af at høre til i et fællesskab.”
Mikkel Selmarchef for faciliteter - GAMEUnge Magnus viser, hvem han er gennem musik
En af dem, der har inspireret GAME til at satse yderligere på den musiske del af streetkulturen, er Magnus, som startede i et specialforløb med parkour i GAME Streetmekka København, men som efter introduktion til musikken nu laver beats hver eneste uge. Med støtten fra Tuborgfondet bliver der mulighed for at give endnu flere som ham et fællesskab omkring musikken og som noget nyt i alle GAME’s fire Streetmekka’er.
”Det bedste ved Beat Production-holdet er at møde folk, og at man kan vise, hvem man er igennem musik,” siger Magnus.
En musikskole med plads til alle
GAME’s Urban Music School er målrettet unge fra 15 år og har plads til alle på tværs af køn, baggrund og kendskab til musik, men målet er især at få fat i nogle af de unge fra landets boligområder, der ikke selv finder vej ind i traditionelle fællesskaber.
“Streetkulturen og musikken har et helt særligt potentiale til at nå de mange unge, som har svært ved at finde sig til rette i mere traditionelle fritidstilbud, fordi de efterspørger fleksible rammer, hvor det sociale, fællesskabet og mangfoldigheden prioriteres højere end målet om at være bedst. Et positivt og inkluderende musikfælleskab danner ramme for individuelle forandringer i form af succesoplevelser, styrkede personlige og sociale kompetencer, forbedret trivsel samt øget motivation for samfundsengagement, som alt sammen har indvirkning på skolepræstation og andre betydningsfulde livsdimensioner,” forklarer Mikkel Selmar.
Men det er ikke kun unge fra landets boligområder, der får glæde af den urbane musikskole. Der er også lagt an til et bredt samarbejde med folkeskoler, højskoler, gymnasier og foreninger, hvor GAME’s Urban Music School stiller faciliteter og undervisning til rådighed, så endnu flere unge med noget på hjerte, får mod og lyst til at gribe mikrofonen, sammensætte beats eller stille sig bag dj-pulten sammen med andre unge.
Om GAME
GAME er en non-profit gadeidrætsorganisation, som siden 2002 har arbejdet for at skabe varige sociale forandringer gennem unge-ledet gadeidræt og streetkultur. GAME etablerer nyskabende faciliteter og uddanner unge til frivilligledere og rollemodeller inden for gadeidræt.
Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.