For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Verdensmålsakademiet uddanner unge i verdens vigtigste mål

Der er i dag 1,8 milliarder unge i verdenen mellem 15 og 29 år. Det er dem, der skal føre verden videre og forhåbentlig ind i en mere bæredygtig fremtid, bl.a. ved hjælp af de 17 vigtige Verdensmål, som FN vedtog i 2015 for at løse klodens største udfordringer. Unge skal derfor i høj grad både høres og inddrages, når implementeringen af målene diskuteres nationalt og globalt. Derfor har Tuborgfondet sammen med Verdens Bedste Nyheder og DUF etableret Verdensmålsakademiet.

Indsatsområde Illustration
IndsatsområdeEntreprenørskab – rum for grønne idéer
OrganisationVerdensmålsakademiet
År2020
HjemmesideLæs mere her
RegionDanmark
3.388.350MODTAGET BELØB — DKKprojektstoette

Verdensmålsakademiet er Danmarks første landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik. I 2019 og 2020 skal 75 unge fra danske civilsamfundsorganisationer uddannes i Verdensmålene, herunder lederskab, kommunikation og formidling, så de kan motivere andre unge og på den måde være med til at skabe forandring i deres lokalsamfund og organisationer.

En af dem, der allerede har gennemført miniuddannelsen og kan kalde sig Verdensmålsambassadør, er Nikoline Linnemann Prehn. Nikoline går i 2.G. på Aalborg Katedralskole og har tidligere været formand for ‎Aalborg Ungebyråd. Sammen med 21 andre unge var hun en del af det første hold, som nu er ude at engagere andre unge i Verdensmålene rundt omkring i landet.

”Jeg søgte ind på Verdensmålsakademiet, fordi jeg gerne vil møde andre unge, der også brænder for at blive klogere på Verdensmålene og formidle dem videre,” siger Nikoline Linnemann Prehn.

Over to weekender blev hun en del af et mangfoldigt fællesskab med andre unge fra forskellige organisationer fra civilsamfundet.

”Jeg kommer selv fra Nødhjælpens Ungdom, men det var helt unikt at møde så mange unge, der alle brænder for Verdensmålene, men på vidt forskellige måder. Der var unge fra spejderorganisationer og politiske ungdomspartier, og det skabte en tværfaglighed, der gav en masse nye perspektiver, som gav mig endnu mere lyst til at engagere mig i Verdensmålene og arbejde med dem på nye måder,” siger hun.

Målet med Verdensmålsakademiet er at skabe ambassadører for Verdensmålene, så endnu flere unge kan blive oplyst om dem. Og det er en ekstrem vigtig opgave, fortæller Nikoline Linnemann Prehn.

”Verdensmålene er verdens vigtigste dagsorden. De samler alt fra miljø til økonomi og sociale aspekter og angiver en retning for os. På den måde er de med til at skabe håb for hele vores generation, og de er med til at skabe et globalt fællesskab, som endnu flere unge skal blive en del af. Det er heri, at vores arbejde som ambassadører ligger.”

Kan jeg også blive Verdensmålsambassadør?
Ja, du kan! I 2020 går et nyt hold Verdensmålsambassadører i gang med uddannelsen. Denne gang er der 50 pladser på Verdensmålsakademiet, og ansøgningsprocessen åbner d. 25. marts 2020.
Det eneste det kræver er, at du er aktiv frivillig i en forening eller interesseret i Verdensmålene og er mellem 16 og 30 år gammel.

Følg med på vores hjemmeside eller på vores sociale medier.

Om Verdensmålsakademiet  

  • Verdensmålsakademiet er Danmarks første landsdækkende mini-uddannelse for unge i Verdensmål og konstruktiv journalistik.
  • Projektet løber i 2019 og 2020 med to hold kursister og har til formål at uddanne 75 unge mellem 16-30 år i Verdensmål, konstruktiv journalistik, indflydelse og inddragelse af unge, formidling og retorik.
  • Nogle af de dygtigste aktører indenfor Verdensmålssektoren i Danmark står for undervisningen på Akademiet, som er gratis at deltage i. Efterfølgende får de unge mulighed for at bruge det, de har lært, når de som Verdensmålsambassadører i det efterfølgende år holder oplæg om Verdensmålene på skoler, i deres lokalsamfund og for ungdomsorganisationer.

Verdensmålsakademiet er et samarbejde mellem Verdens Bedste Nyheder, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet.

Dit fællesskab kan også søge støtte hos Tuborgfondet, hvis I vil have hjælp til et lokalt projekt eller har en idé til et større projekt.