Drømmen om et pedaldrevet fællesskab
28.09.2023
Nyhed
Entreprenørskab
MÅNEDENS DRØMMER: Sebastian fra Maribo fik støtte fra Drømmepuljen til en cykelscene, som kan bruges til pop up-koncerter og events over hele Lolland. Læs om hans erfaringer og få gode råd til fundraising.
Indsatsområde
Entreprenørskab
Læs mere om Iværksætter Lolland
Læs om Iværksætter LollandSebastian Rasmussen er 21 år. Sammen med foreningen Iværksætter Lolland har han i Tuborgfondets Drømmepulje fået støtte på 50.000 kr. til en cykelscene.
Den ombyggede ladcykel fungerer som en mobil scene med højtalere, som kan sættes op alle steder og bruges til forskellige events. Cykelscenen var blandt andet i brug under Nærvær Festival i slutningen af september – en lokal unge-festival på Lolland-Falster, der med koncerter og talks satte unges ideer og trivsel på dagsordenen.
Hvad er det bedste ved jeres projekt?
Jeg synes, vi har været gode til at samarbejde på tværs af foreninger og frivillige i hele lokalområdet – og jeg er ærligt talt stolt over, at vi fik mobiliseret 50 unge til at arbejde frivilligt under Nærvær Festival. Det lykkedes virkelig at få unge fra lokale skoler til at komme til de forskellige talks – fra cykelscenen kunne man blandt andet opleve influenceren Mads Marius, der gav gode råd til at håndtere den præstationskultur mange unge føler sig fanget i. Og møde Louis Jarto, som er kendt for at give spontane pop-op-koncerter over hele verden. For mig handler iværksætteri om andet og mere end gode ideer til at tjene penge – iværksætteri kan også give masser af social og kulturel værdi. Dét har cykelscenen klart bidraget til. Og vi er slet ikke færdige med at finde på nye events, den kan bruges til.
Hvad har været det sværeste ved jeres projekt?
Det var en langsommelig proces at fundraise til Cykelscenen. Vi sendte mange ansøgninger gennem halvandet år, og vi fik også mange afslag fra sponsorer undervejs. Men det hjalp at være sammen om det. Fællesskabet gjorde, at vi hjalp hinanden til at komme op på hesten igen og ikke gav op, selvom det gik langsomt. Vi vil rigtig gerne vil vise, at Lolland kan noget, og heldigvis har mange bidragydere jo også set et stort potentiale.
Har du et godt råd til andre unge, der drømmer om et projekt?
Man skal ikke give op. Fejl er lig med feedback som er lig med læring, plejer jeg at sige. Brug jeres kompetencer bedst – nogle er gode til at skrive fondsansøgninger, andre er gode til at mobilisere frivillige eller til at lave tage billeder og lave larm på sociale medier. Del erfaringer og energi – men find hver især ud af, hvor jeres engagement er størst.