Støtte til musikfællesskaber gennem musikprojekter
30.09.2022
Nyhed
Kreative Erhverv
En ungescene, en rapskole, et DJ-akademi – eller noget helt fjerde? Tuborgfondet støtter vækstlaget indenfor den rytmiske musik, og den støtte kan se ud på mange måder. Find inspiration i de musikprojekter, som Tuborgfondet har støttet, og se hvad andre har gjort.
Indsatsområde
Vækstlaget i den rytmiske musik
Tuborgfondet støtter musikfællesskaber
Musikfællesskaber kan se ud på mange måder. Det kan deres metoder, mål og målgrupper også. Tuborgfondet har I mange år støttet vækstlaget i den rytmiske musik med mange forskellige drømme om at styrke unge i musikbranchen. Nu har vi samlet nogle af de mange seje projekter, som har fået støtte fra Tuborgfondet.
Vores mål er at gøre musikken mindre storbycentreret, mere demokratiseret og at vise spillestederne og festivalerne, at de unge iværksættere skal inddrages, når der skal laves events for unge
Esben AarupProjektleder og arrangør bag UMTO - Unge Miljøernes Takeover på SPOT FestivalEn Ungescene på SPOT Festival
Ungemiljøer fra Jylland har skabt en helt ny scene på dette års SPOT Festival. Ambitionen var at fylde den Rå Hal i Aarhus med bands fra jyske provinser, modige oplæg og ungt engagement, da årets SPOT Festival løb af stablen. Alt sammen som en del af SPOT festivalen – dog uden at kræve SPOT armbånd, således var UMTO, UngeMiljøernes TakeOver, gratis for alle.
Tuborgfondet vil styrke unges kompetencer i den rytmiske musik
Masterclasses i musikproduktion og musikteknologi for unge i Roskilde er blandt andet noget BlipBlop Studio har fået penge til af Tuborgfondet. De ønsker at engagere og udvikle Roskildes unge musikmiljøs i et samarbejde med eksisterende organisationer og musikfællesskaber, for at dygtiggøre det lokale musikalske vækstlag i Roskilde. Det gør de konkret gennem 8 masterclasses, hvor unge ikke kun skal få udviklet deres kompetencer indenfor musikproduktion og teknologi, men også give de unge kompetencerne til selv at skabe aktiviteter, hvor man i fællesskab kan blive styrket i sine kompetencer.
De vil bringe jazzen til Nordjylland
Nogle andre, der også fokuserer på kompetenceudvikling er jazz-fællesskabet JAZZ9TUS. Aalborg er måske mest kendt for Jomfru Ane Gade, Aalborg Portland og Karneval – og måske i mindre grad for deres jazzscene. Det har JAZZ9TUS i sinde at gøre noget ved, for de vil bringe jazzen til Nordjylland og skabe et fællesskab, hvor jazzmusikken kan trives.
Over en treårig periode vil de arbejde med talentudvikling i samarbejde med lokale musikskoler, – kulturskoler og aktører fra musikbranchen. De drømmer om at skabe platforme og steder, hvor unge jazzelskere i Nordjylland kan udvikle sig og i fællesskabet inspirere og udbrede jazzmusikken.
Blomstrende musikkarriere til metalbands
Det er ikke kun pop og jazz det hele, Musikforeningen MONO har fået støtte til kompetence udbyggende workshops for metalbands. Metalmusikken er ifølge dem, ved at gøre et indtog på musikscenen, men har brug for støtte til at blive ved med at udvikle sig og klare sig på den musikalske scene. Derfor støtter Tuborgfondet MONO med at afholde workshops og sparringssessions, der kan være med til at hjælpe de unge bands i at udleve deres fulde potentiale og opnå deres drømme om en karriere indenfor musik
Tuborgfondet støtter kønsdiversitet i musikbranchen
Tuborgfondet vil give unge bedre rammer og vilkår i musikerhvervet og støtter aktiviteter, der giver flere unge mulighed for at udfolde deres potentiale i musikfællesskaber – på scenen og bag scenen – og som fremmer diversiteten i musikbranchen på tværs af køn, seksualitet, geografi og socioøkonomiske og kulturelle baggrunde. Det kan gøres på mange forskellige måder gennem musik, hvor kun fantasien sætter en grænse for mulighederne. Nogle der har givet et bud på, hvordan man kan arbejde for netop dette, kan du læse om her.
En rap-skole for unge kvinder og kønsminoriteter
Derfor støtter Tuborgfondet blandt andet organisationen Misfitz projekt: De har åbnet Danmarks første rap-skole for unge kvinder og kønsminoriteter. Med “skolen” vil Misfitz skabe et trygt frirum for kvinder og queers, der vil eksperimentere med hiphop- og rapmusik.
Deltagerne skal klædes på med færdigheder og viden om alt fra rap, sangskrivning og performance, men også om artisternes rettigheder i en branche, der godt kan være svær at navigere rundt i. Misfitz drømmer desuden om, at musikken kan blive et værktøj til at styrke deres deltageres selvværd, selvtillid og gå-på-mod.
Talentudviklingsforløb og community for unge kvindelige sangskrivere og producere
Bag projektet SheCanPlay står to seje kvinder, der med mange års erfaring fra musikbranchen, arbejder for at få flere kvindelige talenter ind i musiklivet. Hvert år optage SheCanPlay 24 medlemmer, som får et års gratis undervisning i alt fra sangskrivning til juridiske rettigheder i musik. Fra Tuborgfondet har de fået en ekstra håndsrækning til blandt andet et ekstra hold hvert år, samt lydstudier rundt omkring i hele landet, så de kan fortsætte deres arbejde med at klæde unge musiktalenter på.
I kan søge Tuborgfondet om penge til jeres musikprojekter
I kan fx søge Drømmepuljen til projekter under 100.000 kroner og få svar indenfor en uge.
Til større projekter over 100.000 kroner kan I søge projektstøtte.
Læs mere om projektstøtte her.
Tuborgfondet lancerer løbende nye puljer. Tilmeld dig Tuborgfondets nyhedsbrev, og hold øje med, om der er noget for jer.
RELATEREDE NYHEDER
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv opdateret med nye puljer, jobmuligheder og events.