For ansøgere
DrømmepuljenProjektstøtteValgpulje – flere unge stemmer til kommunalvalgetKan vi få støtte?Tjekliste for ansøgningUdbetaling af støtteHent logoFAQ
Log ind
Ansøg

Tuborgfondet præsenterer: Panelsamtale om Unges Drømme i Odense

Med baggrund i en ny undersøgelse inviterer Tuborgfondet til debat og taler om unges drømme, håb og bekymringer. Det sker i Studenterhus Odense onsdag den 4. december kl. 15:00 – 16:30.

Dato

4. dec. 2024

Tidspunkt

15:00-17:00

Sted

Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, 5000 Odense C

Book billet

I en ny undersøgelse kaster vi i Tuborgfondet lys over, hvad unge i Danmark drømmer om, hvad der bekymrer dem, og hvilke initiativer de mener er vigtigst at prioritere. 1.500 unge har givet sig tid til at svare, og flere end 7.000 kommentarer blevet læst og analyseret. Evalueringsansvarlig i Tuborgfondet Kristine Als Velling præsenterer analysen, og vi taler om undersøgelsens resultater i en panelsamtale og har også inviteret unge talere på scenen.

Program

Velkomst med snacks

Præsentation af analysen

Evalueringsansvarlig Kristine Als Velling præsenterer analysen og kommer med interessante nedslag og sætter ord på, hvad der er overraskede, og hvordan man kan bruge analysen.

Taler:

Vi har invitereret to unge talere på scenen – blandt andet Jomanna El-enazi, som er gymnasieelev og forperson for DGS Fyn.

Panelsamtale: Håb, drømme og bekymring

I undersøgelsen bliver det tydeligt, at unge særligt drømmer om at gøre deres generations stemmer gældende, når det kommer til samfundets store udfordringer. I svarene på undersøgelsen lægges der vægt på det væsentlige i at lytte til unge i forhold klimakrisen og social ulighed.

Store samfundsudfordringer giver desuden anledning til bekymring – 27 procent angiver klima og miljø som deres største bekymring for fremtiden. 17 procent angiver krig og uro i verden, og det er værd at bemærke, at ordene ’klima’ og ’krig’ ofte optræder på samme tid, når unge udtrykker, hvad de er bekymrede over.

Derudover viser svarene, at unge drømmer om en verden, hvor sociale medier spiller en mindre fremtrædende rolle, og hvor teknologien ikke længere skaber afstand mellem mennesker. Mange håber på en fremtid, hvor relationer bliver etableret uden filter. Ligesom trivsel er et gennemgående tema, hvor unge drømmer om en mere ubesværet ungdom uden ensomhed og præstationspres.

Programmet opdateres løbende.

Du kan møde:

Ida Grøndahl Westh

Journaliststuderende på SDU

Kristine Als Velling

Evalueringsansvarlig Tuborgfondet

Jomanna El-enazi

Gymnasieelev, aktiv i MS

Simon Skytte

Studerende, aktiv i bl.a. Ung Kult

Anne Katrine Kjær Bagai

Forfatter, skrivelærer og kulturformidler

Ibrahim El-Hassan

Studerende, studentermedhjælper i Mellemfolkeligt Samvirke med ansvar for Vollsmose Ungefællesskab

Mathias Slott

Studerende, aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse

Fadumo Abdalla

Studerende og tidligere DR-vært

Andy Hauser

Forfatter og iværksætter