5 gode råd til det bæredygtige event
31.10.2023
Nyhed
Entreprenørskab
Tuborgfondet støtter flere hundrede events hvert år, ligesom vi også selv holder flere events. Derfor har vi lavet en miniguide med gode råd til at gøre events mere bæredygtige. Det har vi gjort sammen med Gro Selv, som i slutningen af oktober afholdt deres årlige festival MAINDREAM på Ungdomsøen, og er erfarne ud i grønne events.
Indsatsområde
Entreprenørskab
Læs mere om Gro Selv
Læs om Gro SelvHvordan arbejder I med bæredygtige events i Gro Selv?
Bæredygtighed er centralt i alle GRO SELVs events, og vi prøver at gøre nye klimavenlige vaner til noget inspirerende og positivt frem for kompromisser.
Når det gælder den praktiske og logistiske afvikling af events, forsøger vi altid at gøre det så klimaneutralt som muligt. F.eks. opfordrer vi deltagerne til at komme frem vha. offentlig transport, og vi undlader at bruge engangsservice og engangspynt.
Samtidig er indholdet på vores events altid centreret om cirkulært forbrug, plantebaseret mad og oplevelser i lokal natur. Gennem årene har vores aktiviteter blandt andet budt på upcycling af tøj, sanketure, at skrive naturpoesi, plantefarvning af tekstil, cykelture, ansigtsmasker af tang og en hel masse andet!
Hvad er jeres bedste råd til at skaffe genbrugsting?
Til dette års MAINDREAM fandt vi vaser og lysestager til middagsdekoration på byttecentraler på forskellige genbrugsstationer. Helt gratis! Vi havde også samlet fine efterårsblade og tørret mellem aviser og brugt som bordpynt. Ellers er det en god ide at gå i genbrugsbutikker, her kan man næsten altid gøre et godt fund.
Hvordan kan man gøre madposten mere bæredygtig?
Til dette års MAINDREAM fik vi kaffe og snacks sponsoreret af SuperBrugsen Christianshavn, men vi kunne også have gået efter mad, der var på grænsen til at blive smidt ud! F.eks. kunne man kontakte Wefood, som sælger overskuds- og datovarer.
Den mad vi serverer til vores events, er altid plantebaseret, og vi bruger i så høj grad som muligt sæsonbaserede og lokale råvarer. I år stod madkollektivet Blå Rammer stod for middagen, og de brugte næsten udelukkende grøntsager fra den økologisk gård Stengården i Birkerød, som de samarbejder med. At lave plantebaseret mad er både billigt og helt klart også det mest bæredygtige valg, og så smager det også bare bedre at bruge lokale og sæsonbestemte råvarer!