MAD Camp fyrer op under kærlighed til kokkehåndværket
06.05.2025
Nyhed
Arbejdsmarked
Den 23. maj samler en ny fagfestival kokkeelever og etablerede fagfolk til en fejring af madhåndværkets bredde, potentiale og fremtid.

Indsatsområde
Arbejdsmarked
Læs mere om
MADMAD, non-profit-foreningen grundlagt af noma-medejer René Redzepi, lancerer i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen et nyt initiativ målrettet landets kokke- og tjenerelever.
MAD Camp udspringer af en fælles ambition om at styrke faglig stolthed, nysgerrighed og engagement blandt unge under uddannelse, og festivalen afholdes første gang den 23. maj 2025 i forbindelse med det syvende MAD Symposium. Projektet realiseres med støtte fra Tietgenfonden og Tuborgfondet, på hhv. 2.363.450,00 og 1.888.000,00 kr.
En hyldest til madhåndværkets potentiale
I over et årti har MAD Symposium samlet gastronomiens mest fremsynede stemmer. Med MAD Camp åbner vi nu dørene for næste generation: en dag, hvor elever – i samspil med etablerede fagfolk – får inspiration til at drømme stort, udforske håndværkets mange muligheder og se deres fag i et nyt lys.
Festivalen sætter fokus på kokke- og tjenerfagenes bredde og potentiale og viser, hvordan de kan bidrage til at løse tidens store udfordringer – fra klimaforandringer til fremtidens fødevaresystemer.
I min læretid var jeg heldig at møde rollemodeller, der åbnede mine øjne for, hvad faget kan. Den oplevelse vil vi give videre – en dag, hvor elever møder branchens mest inspirerende stemmer og får nye perspektiver på deres fremtid.
René Redzepigrundlægger af MAD og medejer af restaurant nomaEn fælles indsats for næste generation
I år samles 200 elever på Refshaleøen til en dag med talks og workshops med visionære stemmer fra både ind- og udland. Ved at bringe eleverne tæt på nogle af branchens mest inspirerende rollemodeller, skaber MAD Camp et rum for både faglig og personlig udvikling – og viser veje i faget, unge måske ikke have forstillet sig.
“Begejstring for håndværket, grøn gastronomi og fællesskab er tre af de vigtigste forudsætninger for en lang og spændende karriere indenfor vores fag. Det glæder vi os til at understøtte sammen med nogle af branchens skarpeste folk. Vi ønsker os, at deltagerne går fra MAD Camp fulde af inspiration og med styrket faglig stolthed.”, siger Johan K. Dal, som er projektchef og leder af Hotel- og Restaurantskolens udviklingsprojekt Gejst.
WEB & SOCIAL
MAD:
Website: www.madfeed.co
Instagram: @themadfeed
X: @themadfeed
YouTube: @MADsymposium
LinkedIn: @madfeed
Hotel- og Restaurantskolen:
Website: www.hrs.dk
Instagram: @hrs_kbh
YouTube: @HotelogRestaurantskolen
LinkedIn/Facebook: @Hotel- og Restaurantskolen
En langsigtet vision med international rækkevidde
Årets udgave af MAD Camp markerer begyndelsen på en langsigtet satsning. Over de næste tre år vil MAD og Hotel- og Restaurantskolen udvikle festivalen til den mest fremsynede faglige begivenhed for kokkeskoleelever – en festival, der på sigt samler elever fra hele Europa og matcher MAD Symposium i både betydning og rækkevidde.

“MAD Camp er en kærlighedserklæring til håndværk og gastronomi – og det er en mulighed for at unge kan opleve bredden og potentialet i samarbejde med anerkendte og etablerede kokke. Vi vil gerne være med til at inspirere unge og styrke deres begejstring, faglighed og netværk,” siger Pernille Brems, programansvarlig for arbejdsmarked i Tuborgfondet.
”Hvis vi skal have flere til at tilvælge vores erhvervsuddannelser og uddannelse sig inden for gastronomiens verden, er den faglige stolthed et altafgørende vigtigt succesparameter. På MAD Camp får fremtidens kokke og madhåndværkere ny viden, inspiration og ikke mindst en mulighed for at dyrke den faglig stolthed i deres fag. Ambitionen er at fejre madhåndværket og på samme tid give eleverne ny praktisk viden og erfaringer. De unge bliver selv involveret i både udviklingen og planlægningen af fagfestivalen. Det er vi stolte af at støtte hos Tietgenfonden,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Tietgenfonden.
Fakta om MAD Camp 2025
- Sted: Refshaleøen
- Dato: maj 2025
- Deltagere: 200 kokkeelever
- Arrangør: MAD – Grundlagt af René Redzepi
- Samarbejdspartner: Hotel- og Restaurantskolen
- Støttet af: Tuborgfondet og Tietgenfonden hhv. 888.000,00 og 2.363.450,00 kr.